Canada Goose sale cheap Canada Goose
Bureau Sanering Verkeerslawaai

Bureau Sanering Verkeerslawaai

Railschermen Dorst

Langs de spoorlijn Breda – Tilburg zijn ter hoogte van Dorst (gemeente Oosterhout) aan beide zijden van het dubbele spoor geluidsschermen geplaatst. De schermen zijn opgebouwd uit de schillen van zo’n 80.000 kokosnoten. Met dit scherm in combinatie met raildempers zijn 54 woningen gesaneerd.

Bewoners uit Dorst konden kiezen uit verschillende ontwerpen voor het geluidsscherm. Gekozen werd voor deze kokosvariant. De natuurlijke materialen sluiten aan bij de bosrand achter de spoorwegovergang. Aan de noordzijde van de spoorlijn is het kokosscherm geplaatst over een lengte van 342 meter en aan de zuidzijde bedraagt de schermlengte 435 meter. De hoogte van de schermen bedragen maximaal 2 meter Bovenkant Spoorstaaf. Tevens zijn ter hoogte van de geluidsschermen op beide sporen raildempers aangebracht. In combinatie met de raildempers wordt het geluid op de saneringswoningen met tenminste 5 dB verlaagd.