Canada Goose sale cheap Canada Goose
Bureau Sanering Verkeerslawaai

Bureau Sanering Verkeerslawaai

Europese prijs voor saneringsproject

De gemeente Wijchen en de provincie Gelderland hebben dinsdagavond de prestigieuze European Soundscape Award 2011 gewonnen voor hun project ‘reconstructie Graafseweg (N324)’ in Alverna (tevens een saneringsproject). De award werd uitgereikt in The Houses of Parliament in Londen. De jury noemde de oplossingen verwerkt in het project Graafseweg ‘briljant in hun eenvoud’ en ‘toepasbaar in heel Europa’.

Ook wat ons betreft heeft dit project de award dubbel en dwars verdiend. Het project is een zeer effectieve combinatie van maatregelen:
• Verplaatsen en verminderen van het aantal rijbanen.
• Het verlagen van de rijbaan met 0,5 meter.
• Het aanbrengen van geluidswerende wallen aan beide zijden van de rijbaan.
• Het aanleggen van stiller asfalt.
• Het verlagen van de maximum snelheid van 80 tot 50 kilometer per uur.

Deze combinatie van maatregelen levert hetzelfde geluidseffect op als het plaatsen van geluidsschermen van vier meter hoog. En het levert nog veel meer op. Ook de verkeersveiligheid, de doorstroming van het verkeer, de luchtkwaliteit en de landschapskwaliteit verbeteren aanzienlijk met dit bijzondere project. Aan weerzijden van de weg komen nu bomen en struiken te staan in plaats van geluidsschermen.

BSV verleende in 2008 een subsidie van ruim 2 miljoen euro voor de uitvoering van dit project. Met dit project worden 70 woningen gesaneerd.